Een baan als rijinstructeur kan uitdagend en leerzaam zijn. Denk jij na over een baan als rijinstructeur of ben je simpelweg gewoon geïnteresseerd in het leven van een rij-instructeur? Lees dan vooral verder.

Altijd blijven leren

Een rij-instructeur zal net als zijn of haar studenten altijd blijven leren. Je leert beter met bepaalde situaties en emoties omgaan en zo zul je een betere instructeur worden. Je leert wat het beste voor jou werkt en ook wat er niet voor jou werkt. Je zal jezelf dus altijd blijven ontwikkelen.

Social butterfly

Een rijinstructeur ontmoet de hele dag nieuwe mensen en moet dus best sociaal ingesteld zijn. Deze mensen zijn zenuwachtig en vinden het soms ook spannend om een nieuw iemand te ontmoeten. Je krijgt mensen van alle leeftijden in de auto en iedereen heeft andere interesses en socials skills. Sommige mensen houden van smalltalk en sommige zeggen bijna geen woord. Je moet dus een echt mensen mens zijn om goed les te kunnen geven. Je moet met iedereen om kunnen gaan en nog belangrijker, hier plezier uit halen.

Opleiding

Om te kunnen werken als rijinstructeur moet je een WRM-opleiding afronden waarbij je geschoold wordt tot instructeur. Het is belangrijk dat de opleiding goed bij je past want dit zal bepalen hoe jij in de toekomst les zal geven. De opleiding is een investering maar deze heb je zo terugverdiend als je eenmaal aan de slag gaat. Voor meer informatie over hoe je rij-instructeur kan worden, klik hier.

Rijschool marketing

Tegenwoordig is social media een grote hulp bij het werven van nieuwe studenten voor een rijschool. Het is dus leuk als je hier affiniteit mee hebt. Rijscholen hebben vaak een website en social media. Hier worden ook vaak foto’s en verhalen van geslaagden gedeeld. Dit is iets waar jij je als instructeur bezig mee kan houden.

We kunnen dus stellen dat een baan als rijinstructeur een sociaal en leerzaam beroep is waar geen dag hetzelfde is.

Book online now &
SAVE
10%
On Your Ride

Auteur

“Mijn doel is om een leerling zo snel mogelijk in 1 x te laten slagen. Dit doe ik door het rijgedrag kritisch te beoordelen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het examen. Eerlijkheid en humor kom je ook bij mij in de auto tegen.”

Pascal de Lange 

Meld je vandaag nog aan!

Ook verzekerd zijn van een plekje in onze agenda? Meld je vandaag nog aan om zo snel mogelijk te kunnen lessen!

Gerelateerde berichten

Voor andere unieke zelfgeschreven blogs, kijk hieronder: