Nieuws
icoon

Nieuws / Coronavirus *update

Na de persconferentie op 21 april van Mark Rutte en de specialisten van onder andere het RIVM, gelden de onderstaande (aangepaste) punten.

Praktijk- en theorie-examens 

De praktijk- maar ook theorielessen voor alle categorieën staan nog altijd op pauze. Wij hebben nog altijd het verbod om rijles te mogen geven aangezien er geen 1,5 meter beleid toegepast kan worden. Wel zijn er ideeën over hoe dat wel mogelijk is. Helaas wordt hier niet op ingespeeld door het kabinet en zal er tot nu toe nog geen versoepeling mogelijk zijn.
Onze verwachtingen zijn wel dat wanneer er versoepeling mogelijk is, de motoren/scooters en theorie als eerste weer de weg op mogen. Gevolgd door de vrachtwagen, aanhangwagen en als laatste de personenauto's.

Praktijk- en theorie-examens 

Het CBR heeft laten weten dat ze in lijn van het kabinetsbesluit alle examens annuleert tot 20 mei. Voor iedereen die een examen had staan tot die datum is het balen. Het CBR stuurt een mail met informatie over hoe de examens straks kosteloos opnieuw aangevraagd kunnen worden.

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/tot-20-mei-geen-examens.htm

Tijd nuttig gebruiken

Vanwege onze kennis van de plaatselijke omgeving hebben wij onze diensten aangeboden bij instanties die dat goed kunnen gebruiken. We rijden een aantal dagen voor de lokale apotheek en hebben meerdere bedrijven geholpen met het verwerken van bepaalde klussen. Onze instructeurs worden dus goed ingezet op plekken waar het nodig is.

Gevolgen voor de leerlingen

Voor de actieve en wachtende leerlingen betekent dit dus dat er geen praktijklessen gevolgd kunnen worden. Het tegoed en de geannuleerde lessen blijven gewoon beschikbaar tot wanneer de praktijklessen weer hervat kunnen worden.

Alle leerlingen die een afspraak bij het CBR hebben staan in de periode tot 20 mei hebben al bericht gehad van het CBR. Deze leerlingen stemmen uiteindelijk weer met de instructeur af wanneer het examen en de lessen opnieuw worden ingedeeld.

Onbepaalde tijd maatregelen

Ook wij weten niet hoe lang de maatregelen nodig zullen zijn en tasten in het duister. Wanneer er tussentijds wijzigingen zijn zullen wij jullie daar direct over informeren. Wij wensen u in deze tijd alle wijsheid toe en zorg goed voor elkaar.

Vragen?

Ons kantoor zal de komende weken ook minder bezet zijn en vragen wij u ook om contact op te zoeken via de volgende kanalen: