Over ons

Verkeersschool de Lange is een eerlijke, kwalitatieve en servicegerichte plek om je rijbewijs te halen. Al meer dan 10.000 leerlingen zijn bij ons geslaagd voor het autorijbewijs. Door onze ervaring van meer dan 50 jaar weten wij hoe we leerlingen zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het examen. Meer dan 3 op de 4 leerlingen slaagt daarom ook bij ons in 1 keer. Wanneer begin jij met het halen van je rijbewijs?

lesauto
baas Richard

Richard de Lange

Richard de Lange is een ervaren en gedreven rijinstructeur en is tevens directeur van Verkeersschool de Lange. Al meer dan 30 jaar geeft hij rijles in verschillende categorieën. Vooral motor rijles is zijn specialiteit en draagt met veel passie zijn kennis over aan zijn leerlingen. Houdt van sleutelen aan motors en kan met iedereen opschieten, ook met jou.

Pascal de Lange

Pascal de Lange geeft al bijna 10 jaar rijles voor de categorie auto en motor. En werkt zich aardig omhoog binnen de Verkeersschool. Hij kan zich aanpassen aan elke situatie en is een echte alleskunner. Eerlijkheid staat bij hem op nummer één en verwacht dat ook van de mensen om hem heen, zo ook in de lesauto.

baas Pascal

Geschiedenis de Lange

Eerste autorijles

De eerste rijles werd gereden in een Jeep Willy van een particuliere boer die de overgebleven leger auto wilden gebruiken op het land. De kosten voor een rijles waren 7,50 gulden.

Oprichting Verkeersschool aan de Nieuwstraat

Theo de Lange was vroeger automonteur totdat hij zag dat er vraag was naar het leren besturen van diezelfde auto’s. Het werken in de auto bleek leuker dan buiten de auto. Theo woonde bij zijn ouders thuis in Venhuizen waar de Verkeersschool is begonnen.

 

Eerste lesauto

Na de oprichting in 1963 was er natuurlijk een auto nodig. Theo vond in Heiloo een Opel Rekord voor 2750 gulden. Daarvoor moest hij helaas wel eerst zijn motor verkopen.

Eerste motor rijles

Vanwege zijn passie voor motoren had Theo ook de behoefte om mensen te leren motor rijden. De eerste motorrijles heeft hij gereden op een Zundapp Bella.

Verkeersschool aan het Twijver

Nadat Theo getrouwd was met zijn vrouw Anny is de Verkeersschool automatisch mee verhuisd naar het Twijver in Venhuizen. Aan het Twijver gaf hij ook theorieles voor zijn leerlingen.

Familiebedrijf

Heel vroeg bood familie van Theo al interesse in het geven van rijles. Zijn broer Jan gaf rijles in de avonden en op de zaterdagen.

Verkeersschool aan de Westerkerkweg

Er kwam nog een verhuizing aan, een grote woonboerderij met ruimte om te sleutelen en het geven van theorieles. De Verkeersschool was gestationeerd aan de Westerkerkweg in Venhuizen

Eerste vrachtwagen

Enkele jaren later kwam de eerste vrachtwagen: een Mercedes 508. Dit grote voertuig was opnieuw een uitbreiding aan de opleidingen die Theo wou aanbieden.

Tweede generatie de Lange

Richard de Lange erbij en Nicole de Lange

Piek aantal instructeurs

Bij de verhuizing naar Grootebroek waren er de meeste instructeurs actief bij de Verkeersschool. Welgeteld 12 instructeurs reden onder de naam De Lange.

Nieuw bedrijfspand

Vanwege de grote vraag naar rijlessen en de groei van de Verkeersschool is er een nieuw bedrijfspand gebouwd in Grootebroek. Waar wij nog steeds met veel plezier gebruik van maken. Ons kantoor staat ten alle tijden klaar voor elke klant die bij ons van rijlessen wilt genieten.

Bedrijf overgedragen aan zoon Richard

Op een gegeven moment ging Theo met pensioen en heeft hij de Verkeersschool overgedragen aan zijn zoon Richard. Die vandaag de dag nog de functie algemeen directeur draagt.

50 jarig bestaan

In 1966 opgericht en uiteindelijk 50 jaar later een toonaangevende rijschool in de omgeving van West-Friesland.

Derde generatie

Pascal de Lange erbij