Rijbewijs motor A
icoon

Aanmelden?

Meld je direct aan!
icoon

Producten

Verkeersschool de Lange levert ook enkele artikelen waaronder kleding, helmen, etc.. Klik hier onder op de button om onze producten te bekijken.

Producten overzicht
icoon

Meer Foto's

icoon

Vraag en Antwoord

Ik heb geen motorkleding is dat een probleem?
Wat houdt het AVB examen in?
Hoeveel lessen heb ik gemiddeld nodig?
icoon

Motorrijbewijs halen?

Motorrijbewijs halen?

De beste motorrijles in West-Friesland

Ben je van plan om je motorrijbewijs te halen? Bij Verkeersschool De Lange in Grootebroek ben je aan het goede adres, met een hoog slagingspercentage, één van de meest ervaren rij instructeur voor de motor en veel enthousiasme helpen wij jou aan het rijbewijs! De rijlessen starten altijd bij de rijschool, trek voor de les een stevige broek en schoenen aan. Bij ons kun je gebruik maken van een helm, handschoenen en een jas. 

Voordelen van je motorrijbewijs halen bij Verkeersschool De Lange

  • Zeer ervaren, enthousiaste en goed opgeleide instructeurs;
  • Lessen op nieuwe en zeer goed onderhouden BMW lesmotoren;
  • Hoog slagingspercentage regio Hoorn, AVB 100% en AVD 95%;
  • Meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van rij-instructie;
  • Korte wachttijden voor de praktijkexamens.

Slagingspercentage Motor AVB

Slagingspercentage Motor AVD

Wat houdt het praktijk examen motor in?

Het praktijkexamen voor de motor bestaat uit twee examens:

  • A-VB= Voertuigbeheersing
  • A-VD= Verkeersdeelneming 

Tijdens het A-VB examen moet je laten zien dat je de motor zowel bij lage als bij hoge snelheid onder controle hebt. Wanneer je het examen met een voldoende hebt afgerond, kan je het examen verkeersdeelneming afleggen. Tijdens dit examen wordt jouw rijvaardigheid getest in een motorrit op de weg met punten als je kijkgedrag, de plaats op de weg en het anticiperen op andere weggebruikers.
Als je al in het bezit bent van een rijbewijs B kan je direct met motorrijles beginnen. Indien je niet in het bezit bent van rijbewijs B moet je wel eerst een theorie-certificaat behalen voordat met de praktijklessen kan worden begonnen. 

Wanneer mag ik beginnen met motorrijles?

Het motorrijbewijs bestaat uit drie verschillende categorieën, waardoor er drie verschillende motorrijbewijzen gehaald kunnen worden: A1, A2 en A.

Rijbewijs A1 (vanaf 17 jaar)

Dit motor rijbewijs is geldig tot 11 kW en 125cc en het examen mag afgelegd worden als je 18 jaar bent. Je kan al wel vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen en het afleggen van je theorie-examen. Voor deze categorie hebben wij een erg speciale KTM 125 Duke waar JIJ je rijlessen kunt volgen. 

Rijbewijs A2 (vanaf 20 jaar) 


Dit motor rijbewijs is geldig tot 35 kW en het examen mag afgelegd worden als je 20 jaar bent, per januari 2014 hoef je niet meer in het bezit te zijn van rijbewijs A1. Je kunt dus rechtstreeks beginnen als je 20 jaar bent. Voor deze categorie wordt er gereden op een BMW GS650.

Rijbewijs A (vanaf 21 jaar)

Met dit rijbewijs mag je met onbeperkt vermogen rijden en het mag afgelegd worden als je 22 jaar bent en in het bezit van rijbewijs A2 (getrapt examen). Echter kun je ook al examen doen als je 21 jaar bent en wordt er een code vermeld op het rijbewijs (code 80). Voor deze categorie wordt er gereden op een BMW F 650GS. Ben je 24 jaar of ouder? Dan hoeft je deze stappen niet te doorlopen, maar kun je direct op zwaar vermogen afrijden. 

Voor een compleet overzicht van de toelatingseisen zie CBR.

Hoe gaat het theorie-examen bij de motor?

De geldigheidsduur van het theorie-examen voor de motor is 1,5 jaar. Van de 50 vragen moet je er minimaal 44 goed hebben beantwoord. Voordat je praktijkexamen voor de motor kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen motor, ook als je het rijbewijs voor de personenauto (categorie B) al hebt. Het theorie-examen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 40 vragen over wetten en verkeersregels
  • 10 vragen over verkeersinzicht en risico's

Heb je een internet theoriekaart gekocht van 7,5 uur? Dan kun je met deze interactieve online examentraining 7,5 uur toegang krijgen tot opleidingsvragen en examentrainingen. 

Leerlingen login

Vervolgcursus motor

Wanneer je bent geslaagd voor het motorrijbewijs en op zoek bent naar een verhoogde rijopleiding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen een Voortgezette Rijopleiding cursus voor mensen met veel of weinig ervaring. Deze wordt gegeven op een afgehuurd circuit in de omgeving. Een ideale manier om nog meer beheersing te verkrijgen over jouw motorfiets!

Kosten motorrijbewijs 2021 (Categorie A) 

(prijs)wijzigingen en/of typefouten voorbehouden 

Praktijk
Losse rijles motor per uur (€ 48,- in pakket)€  51,-  
Examen A-VB€ 123,- 
Examen A-VD€ 263,-  
Theorie
Theorie-examen en reserveringskosten: Categorie A  € 55,-   
Verkoop boek theorie € 25,-
Verkoop i-kaart € 25,-
icoon

Pakketten Verkeersschool de Lange

motor icoon

10 urenkaart

Het pakket bestaat uit 10 uur rijles op de motor 
voor € 490,-. 

Meer pakketten
motor icoon

Starterspakket 15

Het starterspakket bestaat uit 15 uur rijles op de motor en deel 1 en 2 van het praktijkexamen
van € 1.151,-  voor € 1.106,-.   

Meer pakketten